Wat zijn de mogelijkheden met Micro Hair Pigmentation? (blog)

Een blog van Isabelle over de mogelijkheden met Micro Hair Pigmentation.

Je weet inmiddels al iets over Beauty Care Nederland en over Micro Hair Pigmentation (MHP). Eigenlijk ben je bijna zover dat je een afspraak wil maken voor een persoonlijk consult.
Maar toch: liefst zou je eerst nog wat meer willen weten over wat er wel en niet kan met deze behandeling. In dit blog ga ik proberen om je een en ander te vertellen over de mogelijkheden met Micro Hair Pigmentation.

Stijl

Wat heel belangrijk is: wanneer je bij ons langskomt voor een consult kun je jouw favoriete stijl uitgebreid bespreken met de behandelaar. Allereerst komen dingen aan de orde als:
• de look van je nieuwe haarlijn en de zijprofielen
• de haarkleur
• de kleur van de nieuwe haarfollikels en hoe dicht ze worden geplaatst

Welke kleur je ook wil, het kan! Van heel licht tot gitzwart. We kiezen de pigmenten met grote zorg. Zo kunnen we garanderen dat het behandelde gebied onzichtbaar aansluit op jouw echte haar.

MHP donker (voor en na)

Dichtheid

Het klinkt te mooi om waar te zijn! Méér haardichtheid zonder dat er een haartransplantatie nodig is. Maar dankzij MHP kan het, voor het oog. Deze techniek is een uitkomst, bijvoorbeeld wanneer de dichtheid bovenop je hoofd lager is dan aan de zijkanten. Het aanwezige haar vormt samen met MHP een geheel dat niet van echt is te onderscheiden.

Flexibiliteit

In de loop van tijd kunnen je voorkeuren veranderen. Misschien wil je later bijvoorbeeld toch wat meer teruggetrokken inhammen hebben. Dan is het goed om te weten dat je stijl achteraf nog kan worden aangepast.
Beauty Care Nederland beschikt over een medische laser die Quanta System Q-Plus C wordt genoemd. Een hele mond vol dus. Maar daarmee kunnen we wel de haarlijn hervormen, kleuren verlichten en de dichtheid verminderen. En dat zonder schade aan je bestaande haar.
Meer info daarover vind je hier.

Haarlijn

Kijk eens naar het haar van iemand anders. Vaak is de haarlijn het eerste dat je ziet. De vraag die dan ook meestal al snel aan ons wordt gesteld is: “Welke haarlijn past bij mij en hoe ziet dat eruit?”

Allereerst: jíj bent zelf degene die bepaalt hoe het wordt. Maar daar helpen we je graag bij, hoor! Je hebt een aantal keuzes:
• een zachte of gedefinieerde haarlijn
• iets teruggetrokken of verder naar voren
• recht of zacht rond

We kunnen de haarlijn dus maken zoals je wilt. Uiteindelijk hangt het af van je wensen, leeftijd en huidtype. Belangrijk is wel dat de haarlijn past bij je gezicht, zodat het vooral natuurlijk oogt.

Lichte huid en lichte haarkleur (voor en na)

Wanneer je voor een consultgesprek komt over de mogelijkheden met Micro Hair Pigmentation, kunnen we heel goed laten zien wat voor jou een mooie haarlijn zou kunnen zijn. Daarvoor gebruiken we poeders.

(THUIS)TIP: Je kunt ook vooraf zelf al eens uitproberen wat je een mooie haarlijn vindt, bijvoorbeeld met een mat bruin/grijze oogschaduw.

linksboven: haarlijn met kruineffect
middenboven: medium zachte haarlijn met kruineffect
linksonder: redelijk strakke haarlijn
middenonder: zeer zachte haarlijn
rechts: zachte gebroken haarlijn

 

Andere mogelijkheden met Micro Hair Pigmentation

Basis detail techniek
Hierbij worden de puntjes vrij dicht op elkaar geplaatst en werken we bij iedere behandeling met één kleur. Dit sluit het beste aan bij een mes-kaalgeschoren look.

Basis detail techniek (mes-kaal effect)

3D-effect
Diverse lichtere en donkerder tinten worden over elkaar gebruikt. Zo ontstaat een echt stoppeleffect. Vergelijk het maar met het resultaat als je een tondeuse gebruikt zonder opzetstuk op 0,5 mm.

MHP

3D effect (voor en na)

Schaduwtechniek
Er wordt een donkerder opvulling van de hoofdhuid gecreëerd, bij vrouwen met een haarlengte vanaf 1 cm. Zo lijkt het haar dikker en voller.
Let op: bij mannen raden we deze behandeling af. Het haar kan namelijk daarna nooit meer geschoren gedragen worden. Bij langer haar moeten we veel donkerder kleuren gebruiken dan bij een geschoren effect. En het oogt echt niet mooi wanneer de MHP veel donkerder is dan het geschoren haar.

schaduwtechniek (voor en na)

Littekens op het hoofd niet wegwerken, maar behouden of namaken
Op deze manier oogt de MHP niet té perfect maar juist nóg natuurlijker.

Volledige opvulling MHP 3D effect en litteken-effect gemaakt om het nog natuurlijker te laten ogen

Littekens camoufleren die zijn ontstaan na een haartransplantatie

litteken FUT haartransplantatie (voor en na)

Tijdelijk pigment
Dit wordt vaak toegepast om de behandeling te ‘testen’. Eventueel kan het later worden aangevuld met vast pigment. Tijdelijk pigment wordt ook gebruikt wanneer er een ‘schaduw’ gewenst is, bij langer haar vanaf 1 cm.
Herstel slecht uitgevoerde MHP
We krijgen regelmatig aanvragen van mannen die de MHP ergens anders hebben laten uitvoeren en er niet tevreden mee zijn. Helaas moet ik zeggen dat dit steeds vaker voorkomt. Maar, goed nieuws: meestal is er zeker nog veel aan te doen! In ieder geval loont het de moeite om langs te komen. Dan kunnen we samen kijken wat voor jou het beste is.

slecht gezette MHP (voor en na onze laserbehandeling)

 

Tevreden

Waar jij ook voor kiest, het is uiteindelijk helemaal aan óns om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het resultaat van de behandeling. Beauty Care Nederland staat bekend om de uitstekende klanttevredenheid en daar ben ik trots op! Iedereen die bij ons binnenstapt kan rekenen op een persoonlijke benadering. De kwaliteit van ons werk is constant en van een hoog niveau. En we streven altijd naar de beste service.

Hopelijk heb ik je hiermee meer kunnen vertellen over de mogelijkheden met Micro Hair Pigmentation. Maar misschien heb je nog andere vragen over de behandeling. Of je hebt bijvoorbeeld haartransplantatie-littekens maar weet niet zeker of MHP voor jou de oplossing zou kunnen zijn.

Neem gewoon contact met ons op.
En als je het wat vindt kunnen we samen met jou de perfecte behandeling op maat samenstellen.

Isabelle

blog mogelijkheden met micro hair pigmentation

Isabelle van Rijn – Eigenaar/Specialist