Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr
MHP verschil

Micro Haar Pigmentatie en gewone tatoeages – is er een verschil?

Op het eerste gezicht lijkt een Micro Hair Pigmentation (MHP) behandeling op een tatoeage sessie. Dit door de apparatuur die gebruikt wordt en het inbrengen van pigmenten. Toch is er zeker een groot verschil! Wij leggen uit: 

Techniek

Om te beginnen verschilt de techniek die wordt toegepast door een MHP specialist op diverse manieren met de techniek die een tatoeëerder gebruikt. Omdat het bij MHP voornamelijk draait om fijnheid wordt er gebruik gemaakt van fijnere naalden dan bij gewone tatoeages.
Zowel de tatoeëerder als MHP specialist brengen de pigmenten in de tweede huidlaag (Dermis) aan maar de tatoeëerder brengt deze in het midden aan waar de MHP specialist meer op het oppervlak werkt. Wanneer een tatoeëerder de diepte in de hoofdhuid hanteert die hij/zij gewend is kunnen de pigmenten uitlopen en verkleuren. Het gaat hier bij het inbrengen van de pigmenten om een klein verschil maar een die voor een mooi MHP resultaat cruciaal is. Voor de specialist vereist dit veel precisie en ervaring.

Kennis

Een MHP specialist heeft zich gespecialiseerd in het realistisch nabootsen van haarstoppels. Hier komt naast techniek ook bij kijken dat de specialist grote kennis in huis heeft van kleurenopbouw. De pigmenten die ingebracht worden moeten aansluiten bij het kortgeschoren haar maar ook passend zijn bij de huidskleur. Het vermogen en de ervaring om de verschillende huid- en haar-ondertonen goed te onderscheiden is erg belangrijk. Waar een tatoeage dus in kleur wil ‘spreken’ of opvallen is het bij MHP van belang dat het natuurlijk oogt en aansluit.
Bij het bepalen van een haarlijn wordt gekeken naar de gezichtsvorm en gezichtsstructuur maar ook naar leeftijd en persoonlijke wensen. Het creëren van zo’n unieke haarlijn vraagt kennis van anatomie.

Pigmenten

MHP Verschil

Het verschil in het gebruik van pigmenten: Bij MHP wordt géén gebruik gemaakt van tattoo inkt of permanent make-up pigment. Deze zijn namelijk ongeschikt voor een mooi MHP resultaat. Tattoo pigment is  vaak opgebouwd uit verschillende (donkere) tonen, wanneer de inkt verouderd en afbreekt zal deze verkleuren net als de oude tattoos die je misschien wel eens hebt gezien. Deze ogen soms wat groen of blauw. Vooral wanneer deze pigmenten ondiep in de hoofdhuid worden aangebracht zijn ze nog kwetsbaarder voor UV- straling wat het verkleuren verergert.
Bij Beauty Care Nederland gebruiken wij speciaal voor de hoofdhuid geformuleerde biologische micro pigmentatie pigmenten met de hoogste kwaliteit ingrediënten. Deze zijn 100% veilig.

Overeenkomsten

Hoewel we net hebben toegelicht dat MHP niet helemaal hetzelfde is als een tatoeage (er worden fijnere naalden en andere pigmenten gebruikt die minder diep in de huid worden aangebracht), wordt de behandeling wettelijk beschouwd als een vorm van tatoeage. Net zoals (semi)permanente make-up.
Volgens een advies uit 2011 van de Hoge Gezondheidsraad over semipermanente make-up wordt in alle gevallen immers een kleurstof ingebracht tot op het niveau van de lederhuid (dermis) en is de impact op de huid vergelijkbaar. Daarom moeten voor MHP dezelfde strenge hygiëne regels en procedures gerespecteerd worden en moeten de materialen (zoals de pigmenten) die gebruikt worden aan dezelfde voorwaarden voldoen als voor tatoeage en (semi)permanente make-up. Zie ook artikel: Waarop letten als u een tatoeage of permanente make-up laat aanbrengen? 

Tot slot

Een tatoeage is dus absoluut niet hetzelfde als Micro Haar Pigmentatie. Als we kijken naar de vraag: ‘Kan een tatoeëerder (of PMU specialist) een goede MHP zetten?’ is het antwoord ja en nee. Een tatoeëerder kan niet enkel met zijn ervaring van tatoeëren een goede MHP zetten. Echter is het wel een goede basis om het vak te leren maar een goede omscholing is dus wel noodzakelijk. Wanneer u nog oriënteert naar een potentiele MHP behandeling hopen wij dat u deze informatie mee neemt bij het maken van een weloverwogen keuzen.

Persoonlijk advies

Neem voor persoonlijk advies of het inplannen van een intakegesprek contact met ons op. Maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09.30 en 16.30, T +31 (0)71 888 56 52.
Je kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakerstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31718885652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op

x
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag: 09.30 – 17.00
Zaterdag: op aanvraag voor MHP