Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr

Wat is Micro Haar Pigmentatie?

Ben je je recent gaan verdiepen in oplossingen bij haaruitval? Dan ben je vast al verschillende methoden tegen gekomen zoals Minoxidil of haartransplantaties. Ook is er een grote kans dat je de behandeling Micro Haar Pigmentatie (MHP) voorbij hebt zien komen. Kort gezegd is MHP een ‘effectieve camouflage bij haarverlies en kaalheid’. Wil je weten wat Micro Haar Pigmentatie precies is? In deze blog zal dat verder uitgelegd worden.

Wat is het voor soort behandeling?

Micro Pigmentatie van de hoofdhuid is een niet chirurgische behandeling die bij haaruitval en kaalheid de optische haardichtheid verhoogd en kaalheid camoufleert door pigmenten in de hoofdhuid aan te brengen. Het is een vorm van cosmetisch tatoeëren waarbij een behandelaar haarstoppeltjes nabootst. Deze illusie van haar creëert een geschoren kapsel.

          Voor en na MHP

Naast het opvullen van de hoofdhuid is een groot doel het creëren van een haarlijn. Wanneer je een terugtrekkende haarlijn hebt of deze niet meer aanwezig is, veranderd dit de contour van het gezicht en dus ook jouw uitstraling. Het kiezen, vernieuwen en aanbrengen van de haarlijn is daarom een belangrijk onderdeel van de behandeling en dient uniek voor een persoon ontworpen te worden. Het ontwerp hangt af van onder andere: gezichtsstructuur, leeftijd en huidtype.

MHP kan dus een oplossing bieden bij: dun haar, kaal worden, haarverlies, inhammen en terugtredende haarlijn. Ook bij Alopecia Androgenetica, Areata, Diffusa, Totalis en Universalis.

Daarnaast kan de behandeling ook een hele goede aanvulling zijn op een haartransplantatie. Wanneer je al één of meerdere haartransplantaties hebt gehad kun je door middel van MHP een hogere visuele dichtheid bereiken én is de textuur van echte haren aanwezig.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

MHP-behandelingen worden bij Beauty Care Nederland verdeeld over 2 basissessies. De behandeluren kunnen variëren afhankelijk van de mate van het haarverlies maar gemiddeld wordt er een gehele dag uitgetrokken (6 a 7 uur). Tijdens de behandelingen worden minuscule naalden gebruikt om pigmentstippen op de hoofdhuid te plaatsen. Dit proces kan erg lijken op dat van een tatoeage maar toch is MHP anders. Het is een zeer technisch, gespecialiseerd proces dat wordt uitgevoerd door getrainde experts. De kleine ‘pigmentpuntjes’ worden geplaatst in de bovenste huidlaag van de huid en creëren de illusie van een geschoren haar.

Voor de eerste MHP-behandeling maak je kennis met de expert die de behandeling uitvoert. Je bespreekt het behandelplan wat is opgesteld tijdens jouw persoonlijke consult gesprek nog eens goed door. Je wensen zoals stijl van de haarlijn (zacht, natuurlijk, gedefinieerd) evenals de dichtheid etc.

Tijdens de eerste behandeling wordt het gehele gebied al gepigmenteerd, je kunt na afloop dus direct met een geschoren look naar huis! Na een genezingsfase van 3 tot 4 weken kan de tweede sessie plaatsvinden. Hierbij wordt de laag van de eerst behandeling gebruikt als onderlaag en wordt er een extra detail laag overheen gezet. Vaak met een iets donkerdere tint zodat een mooi 3D effect bereikt wordt.

Camouflage Haartransplantatie

Camouflage van haartransplantatie littekens

Mocht je in het verleden een haartransplantatie hebben laten uitvoeren, kan je in het donor gebied littekens overhouden. Deze littekenskunnen middels MHP worden gecamoufleerd zodat deze een stuk minder zichtbaar worden!

Persoonlijk advies

Neem voor persoonlijk advies of het inplannen van een intakegesprek contact met ons op. Maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09.30 en 16.30, T +31 (0)71 888 56 52.
Je kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.

 

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakersstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31 (0)71 888 5652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op