Beauty Care Nederland schiet te hulp bij slecht gezette MHP Rick

Helaas zien we het met regelmaat voorbij komen; mensen die een slechte Micro Haar Pigmentatie (MHP) behandeling ontvangen. De behandeling wordt uitgevoerd door een specialist die niet ervaren (genoeg) is of verkeerde materialen gebruikt. Bij deze slechte resultaten zien we bijvoorbeeld dikke stippen of blauw verkleuring van het pigment, in ieder geval lijkt het in niets op ‘haar’.

Ook Rick heeft een veelvoorkomende inschattingsfout gemaakt op het gebied van micropigmentatie door de behandeling te laten uitvoeren door een tatoeëerder die niet gespecialiseerd is. Direct na afloop van de eerste behandeling werd hem al duidelijk dat de resultaten absoluut niet waren waar hij op had gehoopt. Gelukkig heeft hij naar eigen zeggen al snel de knop omgezet en is gaan zoeken naar oplossingen. Zo is hij bij Beauty Care Nederland uitgekomen waar wij hem helpen bij het proces van camoufleren en laseren. Benieuwd naar zijn verhaal? Bekijk hier zijn vlog en zeer persoonlijke verhaal:

Medische laser

Bij Beauty Care Nederland maken we voor het aanpassen of verwijderen van Micro Hair Pigmentation gebruik van medische laserapparatuur, in ons geval hebben we na langdurig onderzoek gekozen voor de  ‘Quanta Q plus C ’. Deze laser is naar onze mening de meest effectieve en veilige laser beschikbaar.

‘Tijdelijke pigmenten’

In het geval van Rick zijn er helaas ‘semi – permanente’ pigmenten gebruikt welke veel te diep in de huid zijn geplaatst, zijn ingekapseld en uit zichzelf nooit zullen verdwijnen. Semi- permanente pigmenten bevatten vaak verschillende kleuren zoals blauw, rood, groen, geel en helaas in het geval van Rick ook wit (titanium oxide). Titanium oxide heeft de eigenschap om in eerste instantie zwart te verkleuren wanneer er wordt behandeld met laser. Wat er voor zorgt dat het lasertraject in het geval van Rick lang zal duren. Kleur voor kleur, tint voor tint zullen de pigmenten verwijderd moeten worden. In deze situatie zijn we genoodzaakt om de Ruby/ Alexandriet instelling te gebruiken. Deze instelling kan helaas wel schade geven aan de huid.

Normaal gesproken zou de reguliere instelling voldoende zijn omdat er dan zuivere grijspigmenten verwijderd moeten worden, dan zijn de pigmenten met uiterlijk 3 behandelingen volledig verdwenen. De laser stelt ons in zo’n geval altijd in staat om de ingebrachte pigmenten op de hoofdhuid volledig en zonder littekens te verwijderen en de haren of haarzakjes niet te beschadigen.

Doe goed onderzoek

Micro Haar Pigmentatie is een geweldige oplossing bij het camoufleren van haarverlies en kaalheid, mits goed uitgevoerd. Rick deelt zijn verhaal om mensen te behoeden voor de keuze die hij heeft gemaakt. Het opknappen van een niet goed uitgevoerde behandeling is een moeizaam proces, vergt veel tijd en dient niet onderschat te worden. Wij hopen dat iedereen het belang van goed onderzoek en een doordachte keuze in ziet.

Persoonlijk advies 

Neem voor persoonlijk advies of het inplannen van een intakegesprek contact met ons op. U kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.