Feiten en fabels over Micro Haar Pigmentatie

MHP_blog_feiten_en_fabels

Er is een hoop informatie te vinden over Micro Haar Pigmenatie (MHP) behandelingen. Het kan een waar doolhof zijn om websites en aanbieders door te spitten; die ook ieder weer andere informatie verstrekken. Helaas kan dit misleidend zijn en misschien zelfs wel weerhouden om daadwerkelijk voor de behandeling te gaan. Wij willen je een handje helpen en door middel van deze blog de meest voorkomende mythen rondom Micro Pigmentatie ophelderen.

1. MHP is alleen voor de mensen die volledig kaal zijn

Sommige mensen nemen aan dat je volledig kaal moet zijn voor een MHP behandeling. Hoewel dit vaak voorkomt zijn er vele gradaties van haarverlies waar haar pigmentatie bij toegepast kan worden. Je kunt bijvoorbeeld alleen je inhammen (zone 1) laten opvullen of een kalende kruin (zone 4) behandelen. Een voorwaarde hiervoor is wél dat het haar gemillimeterd gedragen moet worden, wanneer je voor de ‘shaven-look’ gaat is er veel mogelijk! De pigmentatie kan dan mooi blenden met de bestaande haarstoppels. Een ander goed voorbeeld is een verdichtende behandeling. Dit is een uitkomst wanneer de dichtheid bovenop je hoofd lager is dan aan de zijkanten. Door pigmentatie aan te brengen tussen de aanwezige haren vormt dit samen met MHP een geheel wat mooi vol lijkt.

BeautyCareNederland_Zones
1: Zone’s
Voor_na_Foto_MicroHaarPigmenatie_Achterhoofd
2: MHP bij Alopecia Areata; opvulling van pleksgewijze kaalheid

Tot slot kunnen wij ook behandelen bij de haaraandoening Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid). Door de plekjes op te vullen lijkt het kapsel weer op een compleet geheel.

2. Het is niet blijvend

Ook deze misvatting klopt niet helemaal. Een MHP behandeling is een permanente oplossing; de pigmenten zullen nooit volledig verdwijnen. Na de twee basisbehandelingen bij Beauty Care Nederland kun je eindeloos gaan genieten van het resultaat. Waar mensen waarschijnlijk de fout mee ingaan is het feit dat MHP wel soms onderhoud kan vereisen. In deze gevallen is er sprake van lichter worden van de MHP tegenover volledig verdwijnen. Het gaat hier dus om iets anders.

In verloop van tijd kan het voor sommige mensen nodig zijn de MHP wat bij te laten werken, dit omdat je te maken hebt met ‘levend canvas’ en de huid mogelijk met de jaren wat pigment kan uitstoten via het immuunsysteem. Dit proces kan versneld worden wanneer je de hoofdhuid niet (goed) beschermd tegen de zon, gebruik maakt van de zonnebank, bepaalde medicatie of wanneer je de nazorg instructies niet goed hebt opgevolgd.

MHP verwijderen met laser

Mocht het echter zo zijn dat je in verloop van tijd geen pigmentatie meer zou willen dragen is het niet zó blijvend dat je er niet van af zou kunnen. De pigmenten die wij bij Beauty Care Nederland gebruiken kunnen met 1 lasersessie met onze medische laser eventueel weer verwijderd worden.

3. MHP is niet geschikt bij licht haar en/of een lichte huidskleur

Mannen met licht haar vragen zich vaak af of de behandeling wel geschikt is voor hen en hebben regelmatig de misvatting dat het niet zou kunnen. Deze gedachte kan voort komen uit het feit dat sommige aanbieders zeggen dat ze deze behandeling niet uitvoeren; wanneer dit het geval is heeft dat te maken met kunde en ervaring. Uitgevoerd door specialisten met kennis van techniek en kleur is een mooi resultaat absoluut haalbaar.          
Waarom vraagt het om zoveel expertise? Met een lichtere huid is het belangrijk om licht in te zetten en dan eventueel naar een donkerder geheel te werken. Een ervaren specialist weet hoeveel ruimte hier voor. Een lichte imperfectie kan er namelijk veel meer uitspringen in dit geval.

Voor een natuurlijke uitstraling zal er dus met lichtere pigmenten gewerkt worden, zo past de MHP mooi bij de situatie maar zoals je op de afbeeldingen ziet zorgt het nog steeds voor een mooie verdichting. De kleur van de pigmentatie wordt altijd aangepast aan de tint van de bestaande haren op de lengte waarop het geschoren is tijdens de behandeling.

Voor_na_Foto_MicroHaarPigmenatie_Worg
Voor_na_Foto_MicroHaarPigmenatie

4. Het ziet er niet natuurlijk uit

Een andere mythe is dat MHP een kunstmatige uitstraling kan hebben, maar een goede specialist met jaren ervaring weet hoe een natuurlijke look gecreëerd moet worden.         
Wat ons betreft is een natuurlijke uitstraling van MHP het belangrijkste en we durven bij Beauty Care Nederland te stellen dat we gespecialiseerd zijn in de meest natuurlijke haarlijnen. Doordat de pigmenten altijd uniek voor ieder persoon worden gekozen aan de hand van haarkleur en huidskleur en een haarlijn wordt ontworpen naar gezicht structuur is het erg onwaarschijnlijk dat mensen het zullen opmerken.

Helaas bestaan er wel gevallen waarbij MHP er onnatuurlijk uitziet, maar dit is een kwestie van ontbrekende ervaring op het gebied van advies over een passende haarlijn en techniek.

5. MHP is gewoon een tattoo

Wanneer je video’s en foto’s online bekijkt van een MHP behandeling zul je inderdaad denken dat het om tatoeëren op het hoofd gaat. In sommige aspecten is het vergelijkbaar maar zeker niet hetzelfde! De techniek en kennis die een haar pigmentatie behandeling vereist is zeer verschillend dan bij de klassieke tattoo. Het draait in dit geval om fijnheid waarvoor gebruik wordt gemaakt van fijnere en kortere naalden dan bij gewone tatoeages. Ook wordt er in een andere huidlaag gewerkt.

Wanneer een tatoeëerder de diepte in de hoofdhuid hanteert die hij/zij gewend is kunnen de pigmenten uitlopen en verkleuren. Het gaat hier bij het inbrengen van de pigmenten om een klein verschil maar één die voor een mooi MHP resultaat cruciaal is. Voor de specialist vereist dit veel precisie en ervaring. Een tatoeage is dus absoluut niet hetzelfde als een Micro Hair Pigmentation.Een goede specialist maakt dus werkelijk het verschil. Het ontkrachten van de fabels komt veelal toch neer op ervaring en de manier waarop techniek toegepast wordt. Beauty Care Nederland is sinds 2009 gespecialiseerd in Micro Haar Pigmentatie en heeft als streven de meest natuurlijke resultaten te behalen. Wij zien onze passie écht als vakwerk en adviseren je graag!

Persoonlijk advies

Neem voor persoonlijk advies of het inplannen van een intakegesprek contact met ons op. Maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tussen 10.30 en 16.30, T +31 (0)71 888 56 52.

U kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.