Hoe vind je een goede Micro Hair Pigmentation specialist? (blog)

Micro Hair Pigmentation specialist

Kom er maar eens achter wat voor jou de beste Micro Hair Pigmentation specialist is. Een lastig klusje voor wie een MHP-behandeling overweegt. Informatie opzoeken en verzamelen kan behoorlijk tijdrovend zijn.

Er is de laatste tijd ook veel te doen over de vaardigheden en ervaring van de individuele Micro Hair Pigmentation specialist en de klinieken.
Wat je online kunt vinden aan informatie is vaak afkomstig van de aanbieders zelf. Laten we voorop stellen: dat is Beauty Care Nederland zelf ook. En eentje die beschikt over de juiste mensen en middelen voor een goede MHP-behandeling. Toch begrijpen we het als je niet over één nacht ijs wilt gaan. Daarom wil Isabelle je met dit blog helpen als je op zoek bent naar een goede Micro Hair Pigmentation specialist.

Heb je nu geen tijd om het helemaal te lezen? We maken het je gemakkelijk, je kunt ook gewoon eerst alleen de video bekijken:

Een goed begin is in ieder geval om naar micro haar pigmentatie te kijken als een cosmetische kunstvorm. Lang niet iedereen die kan tatoeëren of PMU aanbiedt zal dit mooi kunnen uitvoeren. Het gaat om jouw uiterlijk! Dus kies voor behandeling door een ervaren en getalenteerde MHP-specialist.

Stof tot nadenken

Het is een pluspunt als je MHP laat uitvoeren door iemand die een achtergrond, een graad of ervaring heeft met raakvlakken aan kunst. Een goed begrip van zaken als werkelijke kleurenopbouw, gezichtsvorm en huidstructuur zijn onmisbaar voor een mooi eindresultaat. Zeker wanneer je het echte 3D-effect wilt (ook wel 0,5 mm tondeuse-effect genoemd). Het vermogen en de ervaring om de verschillende huid- en haar-ondertonen goed te onderscheiden is belangrijker dan de meeste mensen denken.

Vergelijk je eigen hoofd eens met een schilderij. Dan heb je toch liever dat het resultaat van Rembrandt-niveau wordt en ga je niet naar iemand die ‘misschien ook wel kan schilderen’?

Tips om een goede Micro Hair Pigmentation specialist te vinden:

  1. Neem de tijd en ga dus zeker niet over één nacht ijs.
  2. Zoek naar ervaringen van personen die eerder bij de betreffende kliniek zijn behandeld.
  3. Zoek uit hoeveel ervaring het bedrijf daadwerkelijk heeft met micro haar pigmentatie.
  4. Bezoek een open dag of vraag of je een keer mag meekijken als er een behandeling plaatsvindt.
  5. Vraag of het mogelijk is iemand te ontmoeten die al een poos geleden is behandeld.
  6. Vraag de kliniek naar video’s en foto’s van het geleverde werk. Informeer of die resultaten ook bij jou kunnen worden behaald, en of ze kunnen werken met jouw huid- en haarkleur. Vraag hoeveel uur er aan je hoofd wordt gewerkt.
  7. Bedenk goed wat je zelf wilt t.a.v. haarlijn, dichtheid en 3D- of basistechniek. Wees daarbij realistisch! Zoek een aanbieder die goed begrijpt wat jij voor ogen hebt en die werk levert wat daarbij past. Neem ook beeldmateriaal mee van wat je wenst en check of dat bij jou ook mogelijk is.
  8. Begin voorzichtig! De haarlijn verlagen of alles donkerder maken kan altijd nog. Vraag ook of de MHP eventueel weer kan worden verwijderd, hoe dat gaat en wat de kosten zijn.
  9. Welke garanties krijg je?
  10. Neem geen genoegen met minder en kies voor kwaliteit! Het is jouw lichaam, jouw hoofd.

Niet tevreden over de bij jou aangebrachte micro haar pigmentatie?

Ondanks alle tips en informatie komen veel mensen helaas nog steeds bij aanbieders terecht die beschikken over een mooi praatje maar onvoldoende ervaring. Dit leidt dan ook meestal tot ontevredenheid en ongewenste resultaten.

Wanneer je niet tevreden bent over de MHP-behandeling dan zijn er meestal verschillende manieren om dit aan te passen. Door middel van laserbehandelingen is het goed en volledig te verwijderen, zonder bestaande haren te beschadigen. Maar hou er wel rekening mee dat dit pas mogelijk is na ongeveer drie maanden tot een half jaar. Dat komt omdat de pigmenten eerst ingekapseld moeten worden. De laserbehandelingen van Beauty Care Nederland worden uitgevoerd met geavanceerde medische apparatuur: de multi-golflengte Quanta System Q-Plus C. Het is lastig om in het algemeen aan te geven hoeveel laserbehandelingen er nodig zullen zijn en of de uitgevoerde MHP volledig te verwijderen is. Dit is afhankelijk van het gebruikte pigment en hoe diep er is geprikt. Het kan ook zijn dat dat té diep is geweest, waardoor er littekens zijn ontstaan.

Gaat het alleen om het opbreken van de haarlijn (= zachter maken van een te strakke haarlijn)? Dat kan in de meeste gevallen zonder de laser. We maken dan gebruik van een serum. Dat wordt ingeprikt onder het pigment zodat dit de huid kan verlaten. Het is wel belangrijk dat je hier zo snel mogelijk mee begint. Liefst binnen twee weken na de MHP-behandeling.

Weloverwogen keuze

Een micro haar pigmentatie behandeling is blijvend. Je zit er dus jarenlang (of levenslang) aan vast. Het gaat om jouw hoofd en aangezicht, dus zorg dat je een doordachte keuze maakt!

Het opknappen van niet goed uitgevoerde behandelingen is altijd lastiger dan meteen op de juiste manier aanbrengen van nieuwe pigmentatie! De garantie van Beauty Care Nederland geldt helaas dan ook niet voor herstelwerk van slechte MHP.

Persoonlijk advies

Wil je jezelf de zoektocht naar een geschikte Micro Hair Pigmentation specialist besparen en meteen een persoonlijk advies of een intakegesprek inplannen met onze kliniek die zich op dat vlak allang heeft bewezen? (Zo zelfbewust zijn we dan ook wel weer. Lees ook de onderstaande aanbeveling van de toonaangevende Scalpguru.)

Neem dan contact met ons op. Je kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.

The consistent delivery of high quality scalp micropigmentation treatments takes more than just great machines, needles and pigments. Ultimately the most important link in the chain is the talent and experience of your chosen technician. Beauty Care Nederland is considered one of the world’s very best scalp micropigmentation clinics. The company has spent many years building its reputation, and now receives most of it’s clients through referral and recommendation. The quality of hair replication is exceptional and their scar concealment results are among the very best in the world. The team consists of highly qualified and experienced professionals, offering substantial expertise and the highest possible standards of client care. They were the first company to bring scalp micropigmentation to the Netherlands and Belgium, and have treated thousands of male and female clients.”
scalpguru.com

Hopelijk heb ik je op weg kunnen helpen als je een MHP-behandeling overweegt.

Isabelle

blog mogelijkheden met micro hair pigmentation

Isabelle van Rijn – Eigenaar/Specialist