Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr

Laser – Wat gebeurt er met mijn huid tijdens en na de behandeling?

Bij het verwijderen van de tattoo zal onze laser (Quanta System Q-plus) korte impulsen geven in de huid die geabsorbeerd worden door het pigment van de tattoo. Onderhuids ontstaat er een soort explosie van het pigment, waardoor de pigmentdeeltjes uiteen gebroken worden en opgesplitst. Het lichaam kan daarna deze pigment deeltjes afvoeren.

Lasersnow

De tattoo zal direct wit verkleuren, dit noemen we ‘lasersnow’. Deze reactie wordt veroorzaakt door de impuls en is een teken van een effectieve behandeling omdat het laat zien dat het pigment de laserimpuls heeft geabsorbeerd. De witte gloed trekt met enkele seconden tot minuten weer weg.

De huid zal even warm en wat branderig aanvoelen, misschien wat op kunnen zwellen waarbij de huid rood is. Het hefstigste zal ook snel bijtrekken, vervolgens zou de huid 1 a 2 dagen kunnen aanvoelen alsof je te lang in de zon hebt gezeten.

We zullen het behandelde gebied voor je insmeren met een verkoelde gel en afplakken met een gaasje. Het advies is om deze een uur te laten zitten zodat de gel goed kan intrekken.

In het herstelproces kan de huid wat jeukerig aanvoelen, dat hoort erbij. Er kan ook vervelling optreden daar hoeft je niet van te schrikken, integendeel: het is een teken van herstel van de huid. Voor de nazorg kan je een crème gebruiken die verkoeling geeft aan de huid.

Blaren

In enkele gevallen kunnen er blaartjes ontstaan. Deze reactie van de huid op de laser komt vaker voor bij tattoos met (meerdere) kleur pigmenten of wanneer we al vergevorderd zijn in het laserproces. Wanneer we meer dan 10 behandelingen nodig hebben zullen we uiteindelijk zeer diep tot in de huidlaag moeten dringen waardoor een fellere reactie kan ontstaan. Echter zullen de meeste mensen niet tot dit punt komen. Wanneer het wel voorkomt zullen we de juiste nazorg instructies geven en zal er geen blijvende schade ondervonden worden. We zullen ten allen tijde ons best doen dit te voorkomen!

Foto Consult Service of afspraak

Maak gebruik van onze gratis en vrijblijvende Foto Consult Service zodat we u een inschatting kunnen geven hoe het in uw geval zal verlopen en wat de kosten zullen zijn.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend consult in onze kliniek in Katwijk. Zo kunnen wij  vaak nóg beter adviseren en kunt je er voor kiezen om direct een eerste behandeling te ondergaan.
We zijn te bereiken via +31718885652


BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakerstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31718885652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op