Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr

Micro Haar Pigmentatie als alternatief voor haartransplantatie?

Wanneer je als man haarverlies ervaart en denkt aan een oplossing is een transplantatie waarschijnlijk het eerste wat je te binnen schiet. Hoewel deze behandeling voor veel mannen ook zeker uitkomst biedt, kan het ook zijn dat je tegen problemen of twijfels aanloopt en een alternatief op een haartransplantatie of andere opties overweegt.

Haartransplantatie

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij haarwortels vanuit een specifiek deel van het hoofd (donorgebied) worden geoogst en worden herverdeeld over de kalende delen van het hoofd. Vaak wordt de haarkrans gebruikt.
Zodra de nieuw geplaatste haren gaan groeien is een vollere haardos het resultaat.
De huidige markt voor haartransplantatie kent een breed aanbod aan mogelijkheden maar tegenwoordig is de meeste gebruikte techniek de FUE CT Stem Cell techniek.

Bron: HairWorld Istanbul

Redenen dat een transplantatie niet mogelijk kan zijn
Bovenstaand klinkt natuurlijk top, maar niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. De grootste groep mannen waar een haartransplantatie niet goed voor werkt heeft onvoldoende donorhaar. Alleen als de haarkrans van goede kwaliteit is én het donorgebied groot genoeg is, is een haartransplantatie mogelijk. Bij vergevorderd haarverlies kan het dus wellicht te laat zijn..
Ook kan het zijn dat een transplantatie wordt afgeraden als je nog veel haar verliest (bijv. op jonge leeftijd), dan is het advies om eerst stabilisatie proberen te bereiken door bijv. het aanpassen van de voeding, de shampoo, minoxidil gebruiken en eventueel medicatie overwegen.

Wanneer is een haartransplantatie mislukt?
Er is sprake van een matig of slecht eindresultaat, wanneer:

  • De resultaten uitblijven; er groeien weinig haren terug en de dekking op het hoofd blijft lager dan van te voren werd aangenomen of gehoopt.
  • Het haar niet evenredig terug groeit en op sommige plekken beter aanslaat dan op andere plekken.
  • Je haaruitval na de transplantatie ervaart. Het is mogelijk dat de haartransplantatie goed is uitgevoerd maar dat het overige haar in rap tempo is uitgevallen, waardoor het eindresultaat van de haartransplantatie alsnog niet mooi is.

Wat wij als MHP specialisten veel voorbij zien komen zijn de overgebleven littekens na een transplantatie. Dit gaat veel mannen op langere termijn toch in de weg zitten, bijvoorbeeld wanneer haarverlies doorzet en de haren niet lang genoeg meer zijn om de littekens nog te verbergen.

Micro Haar Pigmentatie geeft gegarandeerd resultaat!

MHP is een mooie oplossing wanneer je kaal bent of wordt en een heel goed alternatief op een haartransplantatie. Je krijgt weliswaar geen daadwerkelijk haar terug, maar wel de uitstraling van echt haar in de vorm van een mooie ‘shaven-look’.
Wij behandelen bij een geschoren kapsel (0.5mm) waarbij we de kale gebieden opvullen door haarstoppeltjes na te bootsen middels een tattoo techniek. Het eindresultaat is met 2 sessies behaald, maar na de eerste behandeling loop je wel al de deur uit met je nieuwe haarlijn en veel dichtheid. Er is dus gegarandeerd resultaat, je hoeft in tegenstelling tot een haartransplantatie niet af te wachten of het aanslaat.

Daarnaast is de behandeling in vergelijking met een transplantatie heel mild in nazorg en impact. De hoofdhuid zal 1 a 2 dagen wat rood zijn en verder ervaar je geen ongemak. Ook wordt er geen schade aangebracht aan de hoofdhuid en dus geen littekens!

Ook kan je langdurig genieten van een pigmentatie behandeling. Het pigment dat wij gebruiken is namelijk permanent.
Wanneer haaruitval verder doorzet zal dit de resultaten niet beïnvloeden. Wij verweven de pigmenten een heel stuk in de bestaande haren; wanneer deze toch uitvallen is dit verschil niet direct zichtbaar. Mocht de begin situatie toch heel anders zijn (misschien start je met MHP als je alleen nog inhammen hebt) dan kan er altijd MHP bijgeplaatst worden, het is dan ook echt maatwerk en er is veel mogelijk.

MHP als aanvulling op een haartransplantatie

Heb jij een al een transplantatie laten uitvoeren en ben je hier (inmiddels) niet tevreden mee of wil je de haarsituatie nog meer verbeteren? Dan kan Micro Haar Pigmentatie alsnog een mooie aanvulling geven voor:

Camouflage van littekens
Na je haartransplantatie kunnen eventuele littekens goed gecamoufleerd worden middels een MHP behandeling. Zowel FUE als FUT littekens kunnen weggewerkt worden in een geschoren kapsel waardoor deze minder tot (bijna) niet meer opvallen (afhankelijk van het weefsel etc.).

Hogere dichtheid
MHP kan na één of een 2e haartransplantatie zorgen voor een optimale visuele dichtheid. De dichtheid die met alleen een haartransplantatie niet bereikt kan worden, wordt wel bereikt wanneer de combinatie met MHP wordt toepast. Zo wordt een hoge dichtheid behaald maar is óók de textuur van haar aanwezig.

Een haar pigmentatie kan ongeveer 6 a 9 maanden na een haartransplantatie uitgevoerd worden. De impact op de huid is best groot en is het dus belangrijk dat deze eerst goed geneest.

 

Persoonlijk advies

Neem voor persoonlijk advies of het inplannen van een intakegesprek contact met ons op. Maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09.30 en 16.30, T +31 (0)71 888 56 52.
Je kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakerstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31718885652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op

x
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag: 09.30 – 17.00
Zaterdag: op aanvraag voor MHP