Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr
pijn pijnlijk

Is een Micro Haar Pigmentatie behandeling pijnlijk?

Een veelgestelde vraag over de behandeling is of deze pijnlijk is; begrijpelijk dat mensen daar benieuwd naar zijn want er wordt toch met naaldjes gewerkt! We zullen er wat meer uitleg over geven:

Bij een Micro Haar Pigmentatie behandeling is het doel om haarverlies of kaalheid te camoufleren. Dit doen we door middel van stoppels na te bootsen met minuscule naaldjes en pigment om een mooie, volledige schaven-look na creëren (noem het een cosmetische tattoo techniek).
De ervaring van pijn is heel persoonlijk wat er voor zorgt dat er niet een kant en klaar antwoord op deze vraag is. Maar gemiddeld genomen? De meeste mensen komen helemaal probleemloos de behandeldag door!
Op een schaal van 1 tot 10 kan het pijnniveau gemiddeld rond de 1 tot 4 liggen. Vergeleken met de sensatie bij het zetten van een tatoeage, is Micro Haar Pigmentatie minder intens en dus minder pijnlijk. Er wordt namelijk veel oppervlakkiger gewerkt dan bij een traditionele tatoeage. Ook zijn het kleine puntjes die we plaatsen in tegenstelling tot de schraapmethode die bij tattoos ongemak veroorzaakt.mhp

 

Factoren die het pijnniveau kunnen beïnvloeden

De duur van de behandeling
De belangrijkste factor is eigenlijk de duur van de behandeling. Een sessie van 3 uur tegenover een sessie van 7 uur zal verschillend ervaren worden. Omdat je lichaam vaak de prikkels langere tijd opvangt kan het zo zijn dat tegen het einde van een lange behandeldag de ervaring wat intenser kan worden. Voor de meeste mensen wordt het gevoel wat zeurderig of irritant.

Het behandelde deel van de hoofdhuid
Sommige delen van de hoofdhuid kunnen gevoeliger zijn dan andere. Over het algemeen wordt het behandelen van het gebied rond de slapen als het vervelendst ervaren. De bovenkant en achterkant van het hoofd vallen dan weer mee.

De conditie en fysieke samenstelling van de huid
Geen enkele huid is hetzelfde, elk met unieke eigenschappen. Voor sommige mensen geldt dat ze een dunne huid of huidaandoening hebben. Ook kan een huid littekens bevatten (bijvoorbeeld na een haartransplantatie, wanneer haren te dicht op elkaar zijn geplaatst). Deze factoren kunnen de huid gevoeliger maken en voor meer ongemak zorgen tijdens de behandeling.

Angst voor de behandeling
Je emotionele toestand kan je pijngrens beïnvloeden. Probeer niet te zenuwachtig of gespannen te zijn en laat het vooral over je heen komen.

Wat kan je doen om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen?

We zullen je nogmaals gerust stellen; de meeste mensen vinden het écht meevallen en ervaren de behandeling niet als pijnlijk!
Er zijn een aantal dingen die wij erg aanbevelen om de behandeldag zo prettig mogelijk te maken en die bijdragen voor de beste ervaring mogelijk. Zo is de zorg voor je lichaam nummer één: denk aan een goede nachtrust, voldoende vocht en een voedzaam ontbijt. Uiteindelijk draait het om prikkelverwerking en dat doet jouw lichaam het beste als deze voldoende energie en brandstof heeft.
Pijnstilling in de vorm van paracetamol kan ook prettig zijn. Je kunt een spiegeltje opbouwen om de eventuele scherpe kantjes er vanaf te halen.

Conclusie

Gelukkig is het meestal onnodig om je druk te maken over pijn van de behandeling, de meeste mensen komen de dag probleemloos door. Wanneer er ongemak of lichte pijn ervaren wordt is dit vaak tegen het einde van de dag, wanneer je hoofdhuid de naaldjes als zeurend gaat ervaren. Een spiegeltje paracetamol werkt hier goed tegen maar ook zal er regelmatig een korte pauze worden ingelast. De Haar Artiesten van Beauty Care Nederland zullen je ten alle tijden goed begeleiden zodat je de behandeldag prettig ervaart.

Persoonlijk advies

Neem voor persoonlijk advies of het inplannen van een intakegesprek contact met ons op. Maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09.30 en 16.30, T +31 (0)71 888 56 52.
Je kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakerstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31718885652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op

x
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag: 09.30 – 17.00
Zaterdag: op aanvraag voor MHP