Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr
Kosten MHP behandeling

Wat kost een Micro Haar Pigmentatie (MHP) behandeling?

“Wat kost een Micro Hair Pigmentation behandeling?”, waarschijnlijk de meest gestelde vraag die aan ons wordt gesteld. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij de prijsbepaling van een behandeling. Denk aan je persoonlijke situatie en wat er aan behandelingen nodig is voor het gewenste resultaat. Hoe wordt de prijs van een MHP behandeling in een offerte opgebouwd? En hoe maak je een weloverwogen keuze tussen al die specialisten? In deze blog helpen we je op weg.

De prijs voor een MHP behandeling varieert van aanbieder tot aanbieder. Gemiddeld bedraagt een behandelprijs bij een specialist rond € 2300,- tot € 2800,-. Deze prijs geldt bij een behandeling van het scalpgedeelte. Onder het scalpgedeelte valt de haarlijn, middengedeelte, hoge kruin en lage kruin, en zijprofielen licht aansterken.

Goedkoop is (vaak) duurkoop

Micro Haar Pigmentatie

Tijdens de oriëntatiefase kom je waarschijnlijk uiteenlopende tarieven tegen bij verschillende behandelaars. Natuurlijk is het aantrekkelijk om te kiezen voor een laag tarief. Echter, onthoud dat topspecialisten in MHP behandelingen ongeveer dezelfde prijzen hanteren. Wij adviseren om niet te veel te besparen op de kosten. In de praktijk blijkt dat goedkope behandelingen niet altijd het gewenste resultaat opleveren. Kies voor een langdurig mooi resultaat een specialist met ruime ervaring en goede recensies, zodat je de rest van je leven plezier ervaart van de behandeling.

 

Kosten vergelijking vs. behandeltijd   

Een eerste richtlijn bij het maken van een keuze is de behandeltijd van een MHP behandeling. Ondanks dat de prijs per zone bij specialisten hetzelfde is, kan het verschil zitten in de behandeltijd. Er zijn specialisten die behandelingen uitvoeren van 3 tot 4 uur en specialisten die dagbehandelingen uitvoeren van 6 tot 8 uur. Bij het vergelijken van prijzen is de behandeltijd een belangrijke factor. Wij adviseren een MHP behandeling van tenminste 6 tot 8 uur. Bij een dagbehandeling wordt de MHP beter opgebouwd en zijn er meer puntjes aanwezig. Dit betekent meer dichtheid en controle.

Beauty Care Nederland gaat uit van 2 basisbehandelingen. Een 4-zone-behandeling (volledige bovenkant, haarlijn, middengedeelte, hoge kruin en lage, en lichte aanzet van de zijprofielen) ziet er als volgt uit:

  1. Behandeling van de zones: De zones worden opgevuld. Behandelingsduur is ongeveer 7 uur.
  2. 3D-effect behandeling: deze behandeling vindt plaats na 4 weken. Meerdere lichte en donkere tinten worden over elkaar gebruikt, wat zorgt voor een natuurlijk resultaat en perfecte aansluiting op de bestaande haren.

Kosten vergelijking vs. ervaring 
Vaak rekenen MHP specialisten en klinieken met meer ervaring hogere tarieven. Meer ervaring biedt meer garantie voor een langdurig mooi resultaat. De kans op een slechte techniek is bij beginnende behandelaren groter. Meerdere keren hebben wij meegemaakt dat een slechte behandeling moet worden teruggedraaid met behulp van laserbehandelingen. Dit is een tijdsintensief en kostbaar proces, wat ook op emotioneel gebied zijn sporen kan nalaten.

Al sinds 2009 voeren de specialisten van Beauty Care Nederland MHP behandelingen uit. We hebben inmiddels ruime ervaring opgedaan en blijven ons ontwikkelen met de nieuwste technieken. Wij garanderen met onze behandelingen:

  • zeer natuurlijke resultaten.
  • natuurlijke gelaagde haarlijnen door middel van 3D-effect.
  • aansluitende kleuren op het bestaande haar.
  • geen verkleuring bij gebruikte pigmenten.
  • het gewenste resultaat zoals afgesproken.

Blijkt tijdens de MHP behandeling dat je deze wilt beëindigen? Dan halen wij het gratis voor je weg in enkele laserbehandelingen. De laserbehandelingen zijn niet schadelijk voor huid en haar.

Kosten vergelijking vs. pigmenttype
Er zijn 2 types pigment waar specialisten gebruik van maken. Ook deze spelen op lange termijn mee in de prijsbepaling.

  1. Permanente pigmenten: na de basisbehandeling dient een permanent pigment één keer in de 2 tot 5 jaar bijgewerkt te worden.
  2. Tricopigmentatie pigmenten: voor het beste resultaat wordt bij een tricopigmentatie ieder half jaar een nieuwe laag aangebracht.

Een persoonlijk advies?

Benieuwd of een MHP behandeling het antwoord is op jouw wensen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk advies, of het inplannen van een intakegesprek.

Advies op afstand? Dat kan met de MHP Foto Consult Service. Door middel van foto’s en de ingevulde vragenlijst bespreekt onze klantcoördinator jouw situatie met één van de specialisten. Na beoordeling nemen we contact met je op om het advies te bespreken.

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakersstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31 (0)71 888 5652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op