Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr

Laser – Alles wat je moet weten over het verwijderen van je tattoo in de zomer

Wanneer de zon schijnt en de temperaturen stijgen gaan veel mensen er lekker op uit. Op strand, aan het zwembad en op vakantie wordt onze huid dan ook veel bloot gesteld aan de zon. Gezonde blootstelling aan de zon is nog belangrijker wanneer je bezig bent met het verwijderen van je tattoo door middel van laser behandelingen.

Hoe beïnvloedt blootstelling aan de zon het laser proces?

Lasers gebruiken energie om de inktdeeltjes in je huid af te breken. Deze kleine inktdeeltjes worden vervolgens afgebroken door je immuunsysteem. Als je immuunsysteem gezond en sterk is, zal het genezingsproces veel sneller verlopen.     

Wanneer je nu een gekleurde tatoeage blootstelt aan de zon vlak voor je tatoeageverwijderingssessie, riskeer je problemen. De UV- stralen van de zon kunnen de aanmaak van vitamine D en melanine stimuleren (wat ervoor zorgt dat je bruin wordt.) Het gebied wat dan behandeld wordt kan tijdens de laserbehandeling lichter of donkerder worden door de extra vitamine D en melanine. Ook moet de laser mogelijk nog harder werken om de inkt onder het huidoppervlak te breken, wat betekent dat er meer sessies en een langer proces nodig kunnen zijn.

De zonnebank en zelfbruining

Ook de zonnebank is een no-go. Deze bootst namelijk UV- licht na om de huid te bruinen en heeft dus hetzelfde effect. En hoewel bruiningsproducten je niet blootstellen aan UV- stralen kunnen ze het laser proces wel bemoeilijken. Sommige bruiningsproducten bevatten ingrediënten die slecht kunnen reageren op de laser, waardoor onregelmatige pigmentatie in de huid ontstaat. Vermijd dus het bruinen in welke vorm dan ook om complicaties te verminderen. Het gebruiken van bruiningsproducten wordt bij zowel gekleurde als zwarte tatoeages afgeraden.

Wij adviseren je

Het klinkt misschien wat ingewikkeld; dat laseren in de zomer. Maar het kan dus wel en wij zullen je ten alle tijden goed advies geven over de maatregelen die je moet en kunt nemen.

Kort samengevat komt het hier op neer:

Voor gekleurde tatoeages: Vermijd de (felle) zon tijdens het behandeltraject, plak de tattoo eventueel af. Gebruik altijd een goede zonnebrandcrème met een hoge factor wanneer het onvermijdelijk is dat je in de zon komt. 

Voor zwarte tatoeages: de zon is minder een probleem voor het laserproces maar wij adviseren wel om altijd verstandig om te gaan met de zon ongeacht tattoo.

Foto Consult Service of afspraak

Je kunt gebruik maken van onze gratis en vrijblijvende foto consult service zodat we je een inschatting kunnen geven hoe de behandeling in jouw geval zal verlopen en wat de kosten zullen zijn. Ook kan je altijd een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult in onze kliniek in Katwijk. Zo kunnen wij nóg beter advies geven en is er altijd de mogelijkheid om direct een eerste behandeling te ondergaan.


BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakersstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31 (0)71 888 5652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op