Bescherming MHP tegen UV-straling zon

Bescherming MHP tegen UV-straling zon

De zomermaanden staan weer voor de deur en hopelijk zal de zon weer volop gaan schijnen. Wanneer u een Micro Hair Pigmentation (MHP) behandeling heeft ondergaan, wilt u het resultaat natuurlijk zo optimaal mogelijk houden, óók in deze periode.

In de regel zijn de pigmenten die bij Beauty Care Nederland worden gebruikt permanent. Wel is het van belang de MHP goed te onderhouden en te verzorgen om deze zo mooi mogelijk te houden en het lichter worden tegen te gaan. Dit kunt u onder andere doen door uw hoofdhuid en dus de MHP goed te beschermen tegen ultraviolette (UV) straling afkomstig van de zon.

Invloed UV-straling

De zon produceert zowel zichtbare als onzichtbare stralen. Een teveel aan UV-straling kan schade aan de huid veroorzaken en de kleuren van de MHP doen verbleken. De straling van de zon breekt de pigmenten namelijk beetje bij beetje af. Zeker in het genezingsproces kan uw MHP heel erg beschadigd worden door UV-straling. Gedurende deze periode raden wij blootstelling aan de zon dan ook helemaal af. Dit geldt ook voor het gebruik maken van een zonnebank.

U kunt natuurlijk een hoofddeksel dragen in de zon, maar een goed zonbeschermend product met hoge SPF factor helpt ook tegen de effecten van UV-straling. Wanneer u een matterend zonproduct gebruikt heeft u het bijkomend voordeel dat de MHP mooi mat oogt.

Aanbevolen zonbeschermend product

Bescherming MHP tegen UV-straling zon met Biodermal Zonnefluïde MatterendEen zonbeschermend product dat wij aanraden is de Zonnefluïde SPF 20, 30 of 50+ van Biodermal. Factor 20 beschermt zo’n 3 uur, factor 30 beschermt 5 uur en SPF factor 50+ beschermt 7 uur.

Het is belangrijk om de crème ruim aan te brengen en ook om de crème opnieuw aan te brengen wanneer u hebt gezwommen. Naast bescherming tegen de UV-straling van de zon zorgt deze Zonnefluïde van Biodermal tevens voor een matterend effect.