Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr
verzorging Micro Haar Pigmentatie

Hoe kan je Micro Haar Pigmentatie het beste verzorgen?

Na een Micro Haar Pigmentatie (MHP) behandeling kan je permanent genieten van je nieuwe kapsel. Eén van de geweldige dingen aan MHP is dat deze makkelijk te onderhouden is. In deze blog lees je waar je aan moet denken en hoe jij door middel van de juiste verzorging en onderhoud jouw MHP in optimale staat houdt. 

Scheren en bijhouden van de haarlengte

Met MHP kies je bewust voor een geschoren kapsel. Voor het mooiste resultaat met beste aansluiting is het belangrijk om het haar rond 0.5 mm te houden. Qua verzorging betekend dit voor de meeste mannen dat ze om de dag het haar scheren. Hiervoor adviseren wij een tondeuse zonder opzetstuk te gebruiken. Wanneer je deze handeling opneemt in je (bijna) dagelijkse routine wordt het snel een makkelijke gewoonte en heb je de garantie dat jouw pigmentatie het beste voor de dag komt!

Beauty Care Nederland gebruikt zelf de volgende tondeuses graag: Wahl – ProLithium Series & Wahl super trimmer

Bescherming tegen de zon

Deze is erg belangrijk! Bij teveel (onbeschermde) blootstelling aan Uv-straling kan de pigmentatie in de loop van tijd wat lichter worden. Om dit proces tegen te gaan bescherm je jouw MHP tegen de zon met een goede zonbescherming. Gebruik er een met een hoge SPF factor (bijv. van Carl & Johan) en smeer bijv. op vakantie meermaals per dag. Uiteraard kan je ook een petje dragen, bijv. op het water is dat zeker aan te bevelen wanneer verbranden snel kan gebeuren.

Tip: je kunt het smeren van zonnebrand vanaf het voorjaar in je dagelijkse routine opnemen, net alsof het een dagcrème is.

Eventuele dagelijkse verzorging

Wanneer jouw hoofdhuid wat extra verzorging of hydratatie kan gebruiken kunnen wij uit eigen ervaring de C&J Bodymilk aanbevelen. Deze heeft een intens hydraterende werking en is vanaf 3 weken na de behandeling een ideale aanvulling van jouw dagelijkse verzorging!

De Bodymillk van Carl&Johan voedt en verzorgt de huid en is speciaal ontwikkeld voor gepigmenteerde huid. Voor het behouden van kleur, een zachte huid en het voorkomen van uitdroging. Voor een levenslang, mooi MHP resultaat dus!

Heb je last van een glimmende hoofdhuid? (kan voorkomen bij een vettige hoofdhuid). Dan kan je voor de dagelijkse verzorging ook kiezen voor een hydraterende en matterende crème. Ook zijn er zonnebrand crèmes die een matterende werking hebben, handig voor de zomer!

Persoonlijk advies

Neem voor persoonlijk advies of het inplannen van een intakegesprek contact met ons op. Maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09.30 en 16.30, T +31 (0)71 888 56 52.
Je kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakerstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31718885652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op

x
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag: 09.30 – 17.00
Zaterdag: op aanvraag voor MHP