Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr

Laser – Hoeveel behandelingen nodig?

De vraag die ons natuurlijk altijd gesteld wordt ten aanzien van het verwijderen van een tattoo met laser is: ‘hoeveel behandelingen heb ik nodig?’. Hier proberen we voor u altijd een nauwkeurige inschatting van te maken. In deze blogpost zullen we u toelichten waar precies op gelet wordt en hoe lang het dan dus duurt voordat uw tattoo volledig verwijderd is.

Factoren die een rol spelen

Elke tattoo is uniek, iedereen kiest een eigen locatie op het lichaam en tattooshop/-artiest. Zo’n tattooshop zal zijn eigen pigmenten gebruiken en ook elke tatoeëerder heeft weer zijn eigen techniek.

›Diepte

Bij sommige tattoos worden de pigmenten erg diep in de huid geplaatst. Voor het verwijderen geldt: hoe dieper, hoe lastiger. Of de pigmenten diep in de huid zitten is vaak te zien aan een erg donkere kleur, uitgelopen lijnen maar ook vaak aan littekenweefsel. Wanneer de naald te diep in de huid wordt geplaatst ontstaat er een wondje dat in het genezingsproces een litteken kan vormen. Vaak is de tattoo dan verdikt of zie je de huid een klein beetje glimmen. Het littekenweefsel is geen obstakel voor het verwijderen van de tattoo, maar hierdoor zal het proces iets langer kunnen duren en na het verwijderen van het pigment kan de tatoeage nog iets zichtbaar blijven.

›Schaduw, lijnen en kleur

Wanneer een tattoo veel schaduw bevat is het pigment niet diep geplaatst en zien we dat deze tattoos snel zullen vervagen en verdwijnen. De lijnen hebben dan echter meestal toch wel weer iets meer nodig.
De pigmenten kunnen natuurlijk ook nog gekleurd zijn. Over het algemeen geld dat zwart pigment het snelst verwijderd wordt, vervolgens de kleur rood en daarna blauw en groen. De moeilijkst te verwijderen kleuren zijn paars en geel. Echter speelt de diepte van de pigmenten hier ook weer een rol.

›Locatie

De locatie speelt een rol omdat de pigmenten via het lichaam afgevoerd moeten worden. Ons laserapparaat (Quanta System Q-plus) zal de pigmenten een impuls geven waardoor ze afgebroken worden. Deze komen vervolgens in de bloedbaan terecht en worden door middel van het immuunsysteem afgevoerd. Omdat ons hart het bloed rondpompt zullen tattoos die zich dichter in het centrum van ons lichaam begeven (nek, schouders, boven rug, bovenarmen) meestal sneller vervagen en verdwijnen. De locaties zoals: pols, onderarm, enkel en voet zullen wat meer tijd in beslag nemen.

›Leeftijd

Tot slot speelt de leeftijd van de tattoo ook mee. Een oude tattoo zal in de regel sneller vervagen dan een nieuwe, omdat de kwaliteit van de pigmenten die vroeger werden gebruikt een stuk lager is dan tegenwoordig. De kans is ook groot dat de tattoo in de loop van de jaren zelf ook al iets lichter geworden is.

   
Voor de behandeling                   Na 4 behandelingen                    Na 10 behandelingen

Hoeveel behandelingen nodig?

Over het algemeen zien we dat er tussen de 6 a 12 behandelingen nodig zijn om een tattoo met laser te verwijderen. De behandelingen vinden met tussenposen van 8 weken plaatst. Dit betekent dat het traject meestal 1 a 1.5 jaar duurt.

Foto Consult Service of afspraak

Maak gebruik van onze gratis en vrijblijvende Foto Consult Service zodat we u een inschatting kunnen geven hoe het in uw geval zal verlopen en wat de kosten zullen zijn.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend consult in onze kliniek in Katwijk. Zo kunnen wij  vaak nóg beter adviseren en kunt je er voor kiezen om direct een eerste behandeling te ondergaan.

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakersstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31 (0)71 888 5652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op