Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr
Hoeveel sessies MHP

Hoeveel MHP sessies zijn er nodig voor het beste resultaat?

Veel mannen krijgen te maken met haarverlies en voor vele is dit ontzettend vervelend. Het is mogelijk dat het je zelfvertrouwen aan tast of je het gevoel hebt je identiteit te verliezen. Gelukkig hebben wij de afgelopen jaren gemerkt dat Micro Haar Pigmentatie (MHP) een steeds populairdere optie is geworden voor mannen die zich geen zorgen meer willen maken over hun haarverlies. Vaak wordt ons gevraagd hoeveel MHP sessies er nodig zijn; in deze blog leggen we uit waarom het belangrijk is dat de behandeling in meerdere sessies uitgevoerd wordt.

Twee basisbehandelingen

Bij Beauty Care Nederland bestaat de MHP behandeling uit twee basisbehandelingen. Voor de behandeldag wordt gemiddeld een gehele dag uitgetrokken (6 a 7 behandeluren op basis van 4 zones). Wij passen de 3D Expert techniek toe waarbij altijd gewerkt wordt met schaduw en detail. Dit geeft het meest natuurlijke resultaat mogelijk en zorgt voor een perfecte aansluiting op je bestaande haren bij 0,5 mm. Om dit resultaat te behalen moeten we de behandeling in twee fases opbouwen en zit er een genezingstijd van 4 weken tussen de behandelingen.

De eerste sessie:

Tijdens de eerste behandeling wordt de eerste laag pigmentatie in de huidlaag aangebracht. Dit is als het waren een basis laag, maar aan het einde zeker al geheel dekkend. Het is belangrijk om met een wat lichter pigment te starten om vervolgens geleidelijk (tweede behandeling) het geheel donkerder te maken. Ook wordt de haarlijn vaak iets conservatiever opgezet. Het is niet nodig om tijdens de eerste sessie te overdrijven door te veel pigment toe te voegen of direct al een perfecte of lagere haarlijn te creëren.
Ieders huid is anders, dus na de eerste sessie kunnen we nagaan hoe je hoofdhuid geneest en hoe deze het pigment vasthoudt en kan je in de tijd die tussen de behandelingen zit rustig wennen aan je nieuwe uiterlijk. Pigmenten bijzetten is namelijk gemakkelijker/ veiliger dan ze weg te moeten halen.

Genezing:

Tijdens de vier weken tussen de eerste en tweede sessie zal de huid genezen. Eventuele roodheid trekt met 24 uur weg en de pigmenten zullen zich in de huid settelen. Het is mogelijk dat de hoofdhuid tussen dag 3 en 5 wat zal vervellen. Na 5 tot 10 dagen kan het zijn dat de pigmentatie minder zichtbaar is of veel lichter lijkt te zijn geworden. Dit kan gebeuren doordat de huid zich aan het herstellen is en in eerste instantie meer hoorncellen aanmaakt waardoor de huid minder transparant is. Tijdens het genezingsproces zal de huid zich weer herstellen tot het normale niveau en zal deze weer transparanter worden waardoor de pigmentatie weer naar boven komt. Echter na de eerste behandeling oogt het aangebrachte pigment in 9 van de 10 gevallen iets te licht ten opzichte van het resterende haar. In de tweede behandeling wordt dit vervolgens perfect aangesloten. Het eindresultaat van de behandeling is vervolgens zichtbaar na 3 tot 4 weken.

De tweede sessie:

Vier weken later kan de tweede behandeling plaats vinden. Op deze dag kan geëvalueerd worden hoe de huid is genezen en met de pigmenten om is gegaan. De laag van de eerste behandeling wordt gebruikt als onderlaag en er wordt een extra detail laag overheen gezet. Voor deze extra verdichting en opvulling wordt een iets donkerdere tint gebruikt die gaat zorgen voor een mooi 3D effect. Ook kunnen er nog aanpassingen aan de haarlijn gemaakt worden om deze te perfectioneren en de pigmentatie wordt perfect aangesloten op de resterende haren.

De twee sessies zijn dus noodzakelijk om te zorgen voor een mooie opbouw en het creëren van het 3D effect. In plaatst van het risico te lopen te donker te werken geven meerdere sessies controle en de kans geleidelijke aanpassingen te maken.

Persoonlijk advies

Neem voor persoonlijk advies of het inplannen van een intakegesprek contact met ons op. Maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09.30 en 16.30, T +31 (0)71 888 56 52.
Je kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakerstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31(0)718885652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op