Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr

Tattoo verwijderen – welke factoren hebben effect op het lasertraject?

Het verwijderen van tattoos middels laser wordt steeds populairder! Of je smaak nu is veranderd, de tattoo slecht gezet is of je graag een cover-up wilt: dit is dé methode. Wij sommen een aantal factoren op die invloed hebben op het vervagen van de pigmenten van je tattoo.

Immuunsysteem

Een belangrijke factor in het lasertraject is jouw immuunsysteem. Je lichaam zal na elke behandeling namelijk de inkt deeltjes afbreken en afvoeren via het lymfesysteem. De snelheid waarop dit gebeurd kan daarom per persoon verschillen. Factoren die hierbij een rol spelen zijn: het drinken van water, sport en beweging en het metabolisme. Hoewel je niet overal invloed op hebt kan het zeker helpen om voldoende te drinken!

Plaatsing

Gebieden zoals de boven- en onderrug, nek of gezicht hebben een groter aantal bloed- en lymfeklieren waardoor de inktdeeltjes sneller afgevoerd worden en de resultaten sneller zichtbaar zullen zijn. Tattoos op de benen, voeten of handen hebben doorgaans meer behandelingen nodig om deze volledig te verwijderen.

Tattoo artiest

Het kan ook nog verschil maken wie de tattoo zet. Of beter gezegd: hoe deze wordt gezet. Een professionele en ervaren tatoeëerder beheerst zijn techniek goed waardoor er over het algemeen geen littekenweefsel ontstaat. Maar wanneer je bij een onervaren tattoo artiest komt kan het gebeuren dat de naald te diep in de huid wordt geplaatst wat kan zorgen voor littekens. Wanneer het gebied van de tatoeage littekens heeft, kan het moeilijker zijn om de pigmenten te verwijderen omdat deze dieper onder de huid zitten.

Leeftijd

Het maakt zeker uit hoe oud de tattoo is! Wanneer een tattoo ouder is, zal de inkt minder levendig zijn dan die van een nieuwere tatoeage. Vaak vind er met de jaren al wat slijtage plaats waardoor het laser proces ook sneller zal gaan.

Kleur

Over het algemeen is zwart de makkelijkste kleur om te verwijderen met laser. Kleuren zoals groen, blauw, geel, paars zijn een stuk hardnekkiger. Met de juiste technologie is het zeker mogelijk ook deze te verwijderen, maar er zullen meer behandelingen nodig zijn voor de tattoo volledig verwijderd is.

Laser

Welke laser gebruikt wordt voor het verwijderen van je tattoo is erg belangrijk! Wanneer je nog aan het oriënteren bent op een aanbieder of specialist is het altijd aan te bevelen om te vragen naar het type laser die gebruikt wordt. Sommige lasers missen kracht of zelfs de techniek om bepaalde kleuren te verwijderen.
Bij Beauty Care Nederland maken we gebruik van de Quanta System Q-plus C laser. Eén van de kwaliteiten van deze laser is dat deze erg snel pulsen in de huid schiet om niet te veel warmte over te brengen op het weefsel en de tatoeage inkt zelf. Andere belangrijke eigenschappen waaraan een goed systeem moet voldoen is voldoende vermogen om ook dieper ingebrachte inkt te kunnen bereiken en het kunnen leveren van een homogene puls. Hiermee wordt bedoeld dat de energie gelijkmatig wordt verdeeld en er geen “kern” van energie ontstaat.

Persoonlijk advies

Om meer te weten te komen over het aantal sessies die je ongewenste tatoeage nodig zal hebben om verwijderd te worden kan je een gratis consult aanvragen. Dit kan gemakkelijk via Whatsapp 06 27 29 79 72 of ons Foto Consult Formulier.
Uiteraard kan je ons ook een belletje geven +31 (0)71 888 5652 of een e-mail sturen info@beautycarenederland.nl

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakersstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31 (0)71 888 5652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op