Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr
permanent MHP

Is Micro Haar Pigmentatie permanent?

Micro Haar Pigmentatie is een veel gekozen oplossing bij haarverlies vanwege de resultaten die direct zichtbaar zijn en lang aanhouden. Uitgevoerd door een ervaren behandelaar zal het gepigmenteerde ‘haar’ niet van de echte stoppels te onderscheiden zijn en krijg je een mooie shaven-look terug. We zullen wat uitgebreider ingaan op de vraag of MHP permanent is of niet:

Gebruik van permanente pigmenten

Beauty Care Nederland gebruikt pigmenten die vallen in de categorie vaste pigmenten. Dit betekent dat de pigmenten gemaakt zijn met het doel om zo lang mogelijk stabiel te blijven qua kleur en donkerte. Het permanent pigment dat wij gebruiken zullen nooit volledig verdwijnen tenzij verwijderd met laser.

Permanent en tijdelijke pigmenten
Binnen MHP maken we onderscheid tussen 2 typen pigmenten: permanente pigmenten en tijdelijke pigmenten. Het werken met tijdelijk pigment wordt vaak tricopigmentatie genoemd. Vaste pigmenten hebben in de praktijk eigenlijk alleen voordelen tegenover tijdelijk pigment.
Vaste pigmenten van Beauty Care Nederland vervagen nauwelijks en zijn door de opbouw van de ingrediënten ook makkelijk te verwijderen.
Tijdelijke pigmenten vervagen wel en vaak ook onregelmatig, over een periode van meerdere jaren. Gedurende dit proces kunnen deze pigmenten ook van kleur veranderen.

Maakt dit het resultaat permanent?

Een MHP behandeling is een permanente oplossing; de pigmenten zullen door de samenstelling namelijk nooit volledig verdwijnen. Na de twee basisbehandelingen bij Beauty Care Nederland kan je eindeloos genieten van het resultaat.

Betekend dit ook dat je er geen omkijken meer naar hebt? Dat niet.
Het blijft wel het mooiste om de pigmenten eens in de zoveel jaar te onderhouden. De MHP kan met de jaren namelijk wat lichter worden wanneer er pigment uitgestoten word door het lichaam via het immuunsysteem (dit is een natuurlijk proces en zie je ook bij reguliere tattoos). Er zijn een aantal factoren die daar invloed op hebben, en dat zijn: de zon en zonnebank, bepaalde medicatie, huidaandoeningen en slecht opvolgen van de nazorg instructies.

Hoe werkt het met touch-up behandelingen/ onderhoud?

Na een aantal jaar kan je een minimale verlichting van de micropigmentatie zijn (geen verkleuring). Als dit het gebeurt, kan een touch-up sessie worden ingepland om de behandeling terug te brengen naar zijn oorspronkelijke staat. Wij zien dit als het ‘opfrissen’ van de pigmentatie.

permanent mhp
Voor en na het uitvoeren van een touch-up

Bij Beauty Care Nederland vind het eerste contactmoment 1.5 jaar na jouw basisbehandeling plaats. Je kan dan wat foto’s toesturen waarop jouw behandelaar een advies geeft. Wij zien dat 50% van onze cliënten dan met 1.5 a 2 jaar voor hun eerste touch-up langskomt.
Na een eerste touch-up zit er weer een verse laag pigment over de MHP, waardoor de meeste mensen dan weer 2 a 5 jaar vooruit kunnen.

Wanneer het niet nodig is om een touch-up uit te voeren maken wij hier een aantekening over in ons klantensysteem. Het is dan echt aan te raden om te wachten, omdat we de huid niet willen overwerken. Wanneer het wel een verbetering kan zijn om een touch-up in te plannen dan bespreken wij dit met je en kan de afspraak ingepland worden.

Belangrijkste tip om je pigmentatie mooi te houden en touch-ups uit te kunnen stellen:

    • Vermijd langdurige blootstelling aan de zon (UV-stralen) en breng zonnebrandcrème aan op de hoofdhuid. Tijdens de heetste momenten van de dag is een petje dragen ook een geode optie. Door de hoofdhuid en pigmenten te beschermen voorkom je huidbeschadiging en dat je MHP vervaagt.

 

Kan MHP wel nog verwijderd worden?

Het is mogelijk om Haar Pigmentatie te verwijderen of aan te passen met behulp van laserapparatuur (wanneer de voorkeur voor de haarlijn bijv. veranderd). Bij Beauty Care Nederland gebruiken we hiervoor een medische laser: Quanta System Q-plus C. Hiermee kan de MHP geheel verwijderd worden zonder littekens of beschadiging aan de huid en haarzakjes. De pigmenten die wij gebruiken verdwijnen gemiddeld met 2 a 3 sessies.
Wanneer je bij een andere aanbieder bent geweest zal het pigment type en de diepte daarvan bepalend zijn voor het aantal sessies. Wij kunnen altijd meekijken en advies geven dus neem vooral contact op bij vragen!

Werking van de laser

De Quanta System Q- plus C’ zorgt voor een evenwichtige afgifte van licht en heeft een zeer korte laserpuls. Deze lichtflits wordt alleen geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld in de huid aanwezig zijn. De inktdeeltjes spatten onderhuids uiteen in kleinere deeltjes, waarna deze door het immuunsysteem van het lichaam worden afgevoerd als een afvalstof. Hierdoor worden de huid en haarzakjes niet beschadigd.

Persoonlijk advies

Neem voor persoonlijk advies of het inplannen van een intakegesprek contact met ons op. Maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09.30 en 16.30, T +31 (0)71 888 56 52.
Je kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakerstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31718885652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op

x
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag: 09.30 – 17.00
Zaterdag: op aanvraag voor MHP