Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr
haarlengte

Micro Haar Pigmentatie – alles over de haarlengte

Wie kiest voor Micro Hair Pigmentation (MHP) kiest voor een effectieve oplossing en camouflage bij kaalheid. In tegenstelling tot andere methodes zal er direct resultaat zichtbaar zijn en heb je na de eerste behandeling al een vernieuwde look! MHP zal je van een hoop gemakken voorzien, maar het is belangrijk om te realiseren dat er één punt cruciaal is om de MHP het beste tot zijn recht te laten komen. We leggen je alles uit over haarlengte: 

Haarlengtehaarlengte

De lengte van het haar is voor de MHP van groot belang, zowel tijdens als na de behandeling. Voor het meest realistische resultaat draag je het haar tussen 0.2mm en 0.5mm. Op deze manier kan het pigment wat wij aanbrengen (de gepigmenteerde stoppeltjes) perfect aansluiten en blenden met de eigen haarstoppels.

De kleur van de pigmenten wordt door onze specialisten zorgvuldig gekozen op basis van de haarstoppels. Wanneer de haren langer worden, zal deze perfecte aansluiting verloren gaan. Dit komt doordat de haren donkerder worden naarmate ze groeien: kleur zit in namelijk in de lengte van de haren. Zo verlies je aansluiting en realisme en is het mogelijk dat er verschil zichtbaar wordt. Dat is zonde!

Hoe vaak scheren?
Voor het bijhouden van de haarlengte scheren de meeste mannen de haren om de dag op lengte. Hiervoor adviseren wij een tondeuse zonder opzetstuk te gebruiken. Wanneer je deze handeling opneemt in je (bijna) dagelijkse routine wordt het snel een makkelijke gewoonte en heb je de garantie dat jouw pigmentatie het beste voor de dag komt!

Beauty Care Nederland adviseert de volgende tondeuses:
Wahl – ProLithium Series & Wahl super trimmer

Waarom dus (liever) niet bij langer haar?

Hoewel MHP is ontwikkeld voor de shaven-look is er toch veel vraag naar pigmentatie tussen langer haar (verdichtende behandeling). Er zijn tegenwoordig veel aanbieders die de behandeling op deze manier uitvoeren maar onze ervaring heeft geleerd dat werken bij langer haar complicaties met zich mee brengt.

De behandelaar kan tussen de lange haren niet precies genoeg werken omdat de hoofdhuid minder zichtbaar is. Ditzelfde probleem speelt bij de nazorg. De hoofdhuid is lastiger te verzorgen na de behandeling, waardoor er verhoogde kans is op uitstoot van pigment.

Ook komen we dan terug op ‘kleur zit in de lengte’. Voor een goed verdichtend effect moet in theorie vrij donker gewerkt worden om de lange haren te matchen. Dit is risicovol omdat de kans op verkleuring dan groter wordt. Wanneer haarverlies verder doorzet en er uiteindelijk toch voor een geschoren kapsel gekozen moet worden zal het resterende pigment te donker zijn om de stoppel te matchen. Dit brengt vervelende gevolgen met zich mee: donkere plekken en zelfs advies tot laserbehandelingen.

Hoewel ons advies niet is om bij een lengte langer dan 0.5mm te werken, kijken wij als specialisten altijd naar de persoonlijke situatie. Er zijn enkele uitzonderingen waarbij MHP tussen langer haar eventueel bespreekbaar is. De situatie moet aan een aantal voorwaardes voldoen en de nadelen worden uitvoerig besproken zodat de verwachtingen helder zijn. Wij beginnen dan meestal met een proefbehandeling.

Om deze redenen kunnen wij uit ervaring zeggen dat het aanbrengen van MHP bij langer haar vaak niet het gewenste resultaat geeft. Wij kunnen minder garanties bieden en hierdoor niet met de volle 100% achter ons eigen werk staan. Uiteindelijk is een resultaat waar beide partijen blij mee zijn het streven!

 

Nog niet toe aan scheren maar wel behoefte aan meer dichtheid? Het gebruik van poeders is een goede tussenoplossing. Wij verkopen deze in onze webshop onder de naam ‘MHP 4 a Day’, maar ze zijn zeer geschikt om tussen lang haar aan te brengen.

Laten groeien na de behandeling voor hogere dichtheid

Wat een optie is als lang haar je voorkeur heeft is om het haar te millimeteren voor de behandeling, mhp uit te laten voeren en het daarna weer geheel te laten groeien. De behandelaar kan secuur werken en de nazorg kan zoals geadviseerd opgevolgd worden.

Waar we in deze situatie op letten is dat we binnen de bestaande haargrenzen werken (dus niet het verlagen van de haarlijn etc.) om te voorkomen dat er stoppels naast de lange haren zichtbaar zijn; dit zou onnatuurlijk lijken. De kleur wordt gebaseerd op jouw haarstoppels op 0.5mm, zo kan je altijd nog kiezen om het haar te scheren en kunnen wij garantie geven op de kleur.

Het resultaat waar je aan moet denken in dit geval is een licht verdichtend effect middels een schaduwwaasje op de hoofdhuid. Niet even hoog als bij een geschoren kapsel omdat de haren donkerder zijn geworden, maar wel enige verbetering. (Meest vergelijkbaar aan een lichte schaduw zoals wanneer je poeders zou gebruiken).

Omdat wij grijs tinten gebruiken (omdat dit de kleur is die je ziet bij stoppels) is deze werkwijze niet aan te bevelen bij lichte of warme haarkleuren zoals blond, rossig, donkerblond.

Eigen verantwoordelijkheid

Het kiezen voor MHP brengt dus enige verantwoordelijkheid met zich mee. De behandeling en haarlengte luisteren nauw en dat betekend een commitment voor de shaven-look. Houd de haarlengte mooi bij om het resultaat optimaal te houden en geniet elke dag van je sportieve geschoren look!

Persoonlijk advies

Neem voor persoonlijk advies of het inplannen van een intakegesprek contact met ons op. Maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09.30 en 16.30, T +31 (0)71 888 56 52.
Je kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakerstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31718885652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op

x
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag: 09.30 – 17.00
Zaterdag: op aanvraag voor MHP