Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr

Micro Haar Pigmentatie en verschillende huidtinten

Micro Haar Pigmentatie (MHP) kan voor veel mannen een mooie oplossing zijn om haarverlies te camoufleren. De behandeling is voor vrijwel iedereen geschikt en Beauty Care Nederland heeft veel ervaring (sinds 2009!) op het gebied van verschillende haar en huidtinten. Dit stukje is een belangrijke factor wanneer wij de mogelijkheden bekijken. Om MHP er natuurlijk uit te laten zien, moet het naadloos aansluiten op de haarkleur en passen bij de huidtint. In deze blog gaan we hier dieper op in.

Zoals we weten is de basis van MHP het pigmenteren van ‘stoppels’ in de huid om weer een geschoren kapsel te creëren. Wat is het verschil tussen een man met een lichtere huidskleur en een man met een donkere huidskleur met betrekking tot de behandeling zou je denken?

Waar de behandeling (iets) verschilt voor de behandelend specialist is dat we zien dat de stoppels van iemand met een donkere huidskleur eigenlijk groter zijn dan die van een persoon met een lichtere huidskleur. Iemand met bijv. een Afrikaanse afkomst zal van nature dikker haar hebben. Een behandelaar sluit de pigmenten aan op de zichtbare stoppel, bij donker haar dus vaak wat grover en bij licht haar fijner. Het vraagt ervaring en techniek om deze kleine nuance juist uit te voeren.

Donker haar en donkere huidskleur

Ook bij een donkere huid worden mooie MHP resultaten behaald. Voor mannen met deze kenmerken is het matchen van het pigment met het haar redelijk eenvoudig en zal de huid tijdens en na de behandeling niet tot nauwelijks rood ogen. Bij het kiezen van de haarlijn kan je ook alle kanten op: bij de getinte of donkere huid wordt er vaker gekozen voor strakkere contouren maar een natuurlijke haarlijn past uiteraard ook goed.

Wel bestaat er een kans bij de zeer donkere huid dat er minder contrast zichtbaar is tussen het pigment en de huid. In dit geval is een persoonlijk consult vereist en adviseren wij om een proefstukje uit te laten voeren om te zien hoe de pigmenten ogen tot verhouding van de huid, zo kan er bekeken worden hoe zichtbaar deze zijn en kan er een weloverwogen keuze gemaakt worden wat het resultaat betreft.

   

x
Licht haar en lichte huidskleur

Voor deze combinatie is wat meer voorzichtigheid geboden. Met een lichtere huid is het belangrijk om licht in te zetten en dan eventueel naar een donkerder geheel te werken. Een ervaren specialist weet hoeveel ruimte hier voor is. Een lichte imperfectie kan er namelijk veel meer uitspringen in dit geval.
Voor een natuurlijke uitstraling zal er dus met lichtere pigmenten gewerkt worden, zo past de MHP mooi bij de situatie maar zorgt het resultaat nog steeds voor een mooie verdichting. Om het resultaat natuurlijk te houden kiest men (vrijwel) altijd voor een zachte haarlijn.

Is de haarkleur zo licht dat de stoppel (bijna) niet zichtbaar is na het scheren op 0.5mm? Dan kan er gekozen worden voor een fade out effect. Hierbij brengen we de pigmenten op de bovenkant iets donkerder aan en laten we deze langzaam uitlopen op de zijkanten. Zo zie je wel duidelijk de verdichting en een mooie nieuwe haarlijn, en lijkt het net of je een opgeschoren kapsel hebt.
Ook is het mogelijk om alles donkerder op te zetten (binnen wat natuurlijk oogt) maar een behandeling kan dan qua behandeluren snel oplopen. Waar we in dat geval op moeten letten: als het haar van de wenkbrauwen net zo licht is als het eigen haar, kan een donkerder pigment op de hoofdhuid er onnatuurlijk uitzien.

   

x
Donker haar en lichte huidskleur

Eigenlijk is dit een top combinatie. Er is een mooi en hoog contrast tussen de huid en de stoppels wat de pigmentatie goed zichtbaar maakt. Om de pigmentatie wat zachter te laten ogen kan gekozen worden voor een vervaagde en zachte haarlijn, maar ook hier zijn vele variaties mogelijk op basis van de wensen en gezicht structuur etc.
Voor deze heren geldt over het algemeen dat hun stoppels wat donkerder en grover zijn, voor hen geldt dat ze wat extra op de haarlengte moeten letten en in de praktijd wat vaker moeten scheren (bij voorkeur dagelijks of om de dag). Zo is de aansluiting altijd optimaal en het resultaat realistisch.

   

x
Selecteer de juiste MHP specialist

Een specialist met veel ervaring heeft veel verschillende mensen in zijn behandelstoel gehad en weet goed te werken met variaties van haartypes en huidtinten. Door serieus te kijken naar de kliniek of persoon die jouw behandeling gaat uitvoeren weet je zeker dat de juiste keuzes worden gemaakt op basis van pigmenten en kleur.

Beauty Care Nederland heeft als eerste kliniek in Nederland met veel verschillende klanten gewerkt. We hebben sinds 2009 ervaring opgedaan met verschillende huidtinten, leeftijden, wensen, aandoeningen etc. Daarnaast zijn er 3 haar artiesten werkzaam bij BCN waardoor er nog meer expertise en kennis in huis is en onderling uitgewisseld wordt. Ervaringen lezen kan o.a. op Kliniekervaringen.nl

Conclusie

Een Micro Haar Pigmentatie behandeling werkt voor alle huidskleuren en is altijd effectief. Het behandelproces is voor iedereen hetzelfde, met kleine variatie in techniek of benaderwijze.
Er bestaat een enkele uitzondering wanneer de stoppel lichter is dan de huidskleur of bijna hetzelfde. Wanneer er weinig contrast is zal de pigmentatie ook weinig zichtbaar zijn, in deze gevallen kan de keuze gemaakt worden om niet voor de behandeling te kiezen. Wij zullen hierin altijd goed en eerlijk adviseren en scheppen een helder beeld van het te verwachten resultaat, zo kan je goed een keuze maken.

Persoonlijk advies

Neem voor het inplannen van een intake gesprek contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor de haarlijn simulatie. Maandag t/m vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09.30 en 16.30, T +31 (0)71 888 56 52.
Je kunt ook gebruik maken van onze MHP Foto Consult Service.

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakerstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31718885652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op

x
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag: 09.30 – 17.00
Zaterdag: op aanvraag voor MHP