Stel een vraag 09:00 - 17:00 ma-vr
Wat gebeurt er met de inkt na het verwijderen van je tattoo?

Wat gebeurt er met de inkt tijdens het verwijderen van je tattoo?

Gelukkig bestaat de mogelijkheid om je tattoo te laten verwijderen! Het klinkt gemakkelijk, maar toch is het een heel traject. Hoe werkt dit en hoe zorgt de laser ervoor dat jouw tattoo verdwijnt? En waar gaat de inkt uit jouw tattoo precies naartoe? Wat er precies gebeurd leest je in deze blog!

Inktdeeltjes

Jouw tattoo bestaat uit veel inktmoleculen, deze zijn tijdens het zetten van de tattoo met een naald in de huid geplaatst en daar ingekapseld. Deze deeltjes zijn te groot en zitten te vast om door het lichaam afgebroken te worden. Tijdens een laserbehandeling zal onze medische laser een sterke lichtflits uitzenden op de tattoo. Deze zorgt ervoor dat de inktdeeltjes onderhuids uiteen spatten in kleinere deeltjes. De inktmoleculen zijn dan klein genoeg om vervolgens door het lichaam opgenomen te worden die deze daarna via het lymfesysteem zal afvoeren.

Hoe snel voert het lichaam de tattoo inkt af?

Alle inktdeeltjes die na de lasersessie kapotgeschoten zijn, worden in de loop van 6 a 8 weken afgevoerd door je lichaam. Na 8 weken is het grootste resultaat van de behandeling te zien, maar je lichaam kan tot nog wel 6 maanden wat pigmenten afvoeren. De tattoo is lichter geworden; afgenomen in intensiteit. Toch is deze nog zichtbaar omdat er meerdere behandelingen nodig zijn om alle pigmenten goed te bereiken en los te krijgen. Door de laserbehandeling te herhalen, wordt er steeds een ‘laagje’ van je tattoo verwijderd. Op deze manier zal de tattoo uiteindelijk volledig verdwenen zijn.

Voorgang van 5 sessies.

Gemiddeld zijn er 4 a 12 sessies nodig. Sterk afhankelijk van de diepte van het pigment, de plaatsing en of er verschillende kleuren aanwezig zijn. Je kunt er dus het beste vanuit gaan dat een lasertraject 1 a 1.5 jaar in beslag neemt.

Is het veilig om mijn tattoo te laten laseren?

Met de juiste apparatuur en uitgevoerd door een deskundige is het laseren van je tattoo zeker veilig. Bij Beauty Care Nederland gebruiken wij de medische laser ‘Quanta System Q-plus’ en hebben wij veel ervaring met verschillende tattoos, kleuren en huidtypes.

Uit onderzoek is gebleken dat de afvoering van de inktdeeltjes door het lichaam niet schadelijk is, hier hoef je je dus geen zorgen over te maken. De enige situatie waarin dit afgeraden wordt is tijdens zwangerschap.

Persoonlijk advies

Om meer te weten te komen over het aantal sessies die je ongewenste tatoeage nodig zal hebben om verwijderd te worden kan je een gratis consult aanvragen. Dit kan gemakkelijk via Whatsapp 06 27 29 79 72 of ons Foto Consult Formulier.
Uiteraard kan je ons ook een belletje geven +31 (0)71 888 5652 of een e-mail sturen info@beautycarenederland.nl

BEAUTY CARE

NEDERLAND

Beauty Care Nederland

Mandenmakersstraat 5
2222 AX Katwijk (ZH)
Netherlands

+31 (0)71 888 5652
info@beautycarenederland.nl

Volg ons ook op